Om Filmkraft

HVEM

VI ER...

MÆRKEDAGE

7. november

2020

1. februar

2020

9. juni

2018

Filmkraft blev en sofafestival

I 2020 blev alle begivenheder enten aflyst eller digitaliseret... For første gang gik Filmkraft kortfilmfestival vellykket i luften online - vi døbte den "Årets Sofafest".

Z! Musikvideofestival

I starten af 2020 afholdt vi for første gang en velbesøgt Z! Musikvideofestival i 1000Fryds hyggelige biograf.

8 gange kortfilm

I 2018 afholdes Filmkraft Kortfilmfestival for 8. gang i Biffen i Nordkraft, Aalborg.


Filmkraft stiftes som forening

I 2014 gik arrangørerne sammen og dannede foreningen Filmkraft, der administrerer festivalens aktiviteter.


29. juli

2014

Filmkraft så dagens lys

Festivalen er dannet af medielærere fra Dronninglund Gymnasium, Biffen i Nordkraft og virksomhederne Brandstate og Oscar Film

7. maj

2011

KORTE FILM STORE OPLEVELSER

Bliv imponeret, forundret, forarget, begejstret, skræmt og rørt til tårer – alt sammen i løbet af én dag i Biffen, Nordkraft. Det er dét, kortfilm kan, og det er dét, du kan opleve til Filmkraft Kortfilmfestival. Her byder vi på korte film og store oplevelser, og vi garanterer, at du ikke går upåvirket herfra.


Kortfilmene er lavet af spirende filmtalenter fra hele landet, der har indsendt deres kortfilm i håbet om at vinde Filmkraft Kortfilmfestival og præmiemidler til en ny filmproduktion.


Der er som altid fri entre, når vi byder indenfor til korte film og store oplevelser til Filmkraft Kortfilmfestival. Du kan selv vælge, om du deltager hele dagen, eller kun noget af tiden. I løbet af dagen kan du også opleve jurymedlemmerne fortælle om deres karriere inden for film og tv.

DET FØRSTE SKRIDT IND I BIOGRAFMØRKET


Filmkraft er for spirende talenter og filmskabere, der endnu ikke lever af at producere film. Vi ønsker at være den første festival og det oplagte valg for filmtalenterne at deltage i og deres første skridt på vejen til det store biograflærred.


Foreningen Filmkraft holder til i Nordjylland og er en af Danmark store kortfilmfestivaler for danske filmtalenter. Festivalen er dannet af medielærere fra Dronninglund Gymnasium, Biffen i Nordkraft og virksomhederne Brandstate og Oscar Film. Festivalen så dagens lys i 2011 og har siden været en årlig begivenhed. I 2014 blev Filmkraft stiftet som forening. Hvert år vises de nominerede kortfilm indsendt fra hele landet i Biffen i Aalborg. Arrangementet afsluttes med en prisoverrækkelse til vinderne i de forskellige kategorier.


Festivalen skal synliggøre vækstlagets aktører og interessenter, skabe kontakt og netværk samt inspirere unge til at udleve drømme og potentiale. Det sikres bl.a. ved, at arrangører, jury og andre tilknyttede fagfolk positionerer Filmkraft i filmbranchen og understøtter kommende generationer i branchen. Filmskaberne hyldes og deres film får det publikum, den fortjener.


Det er arrangørernes ambition, at Filmkraft fortsat cementerer sin position som nordjysk kortfilmfestival, samt at festivalens skoledel fremmes, og der arrangeres visninger for folket i løbet af sommeren.


Alle er velkomne til at deltage i både konkurrencen og som publikum.

"Det har aldrig været så let at optage video, selv i god kvalitet, som det er i dag. Mange unge er optaget af den visuelle kommunikation, som den blandt andet kommer til udtryk på Facebook og YouTube. Her kan din film distribueres til alt fra dine nærmeste venner til flere millioner potentielle seere. Filmkraft er en hyldest til det filmiske sprog og henvender sig til de unge, der har en god historie at fortælle med filmmediet.”

Anders Skotlander

Co-founder af Filmkraft

SPONSORER OG SAMARBEJDSPARTNERE

Filmkraft har gennem årene været gennemført med støtte fra følgende virksomheder og institutioner:


Det Obelske Famile Fond

Det Danske Film Institut

Shareplay

Aalborg Kommune

Oscar Film / Mayday Film

Biffen i Nordkraft

Brandstate

Sparnord Fonden

Aarhus Filmværksted

Filmmaskinen

Aalborg Event

Den Vestdanske Filmpulje

Possible.dk

Nordea Fonden

One Pint A/S

Visit Aalborg

Kompas Hotel

Kunsten Museum of Modern art i Aalborg

Mfl.


Samt følgende personer:

Karin Fast, Naja Ravn-Jensen, Christian Hove, Marianne Knudsen m.fl. fra Biffen i Nordkraft

Anders Skotlander, Kristian Jørgensen m.fl. Mayday Film

Siff og Otto fra Dronninglund Gymnasium

Rolf Bekker, Rune Clemmensen m.fl. fra Station 10 i Nørresundby

Louise Nadika

Tina Trier Lund

Morten Pedersen

Mads Bang Pedersen

Christina Svendsen

Tina Pedersen

Dan Grønbech fra DR P4 Nordjylland


VI TAKKER FOR JERES STØTTE OG DELTAGELSE