Filmpakker til skoler

FILMPAKKER TIL SKOLERLÆR AF DE GODE EKSEMPLER

Du får nu muligheden for at lade dine elever lære af andre unge filmskabere. Filmkraft Kortfilmfestival har samlet en filmpakke med nominerede og vindende kortfilm fra Filmkraft, som du kan benytte i din undervisning.

BOOKING OG INFORMATION


Ønsker du at vide mere eller booke filmpakkerne skal du kontakte festivallederen:

Stine Viuf • Stine@filmkraft.dk

Oplys skole, klasse og kontaktperson, samt hvornår du ønsker adgang til pakkerne.

Ønsker du at booke et oplæg sammen med filmene, bedes du ligeledes rette henvendelse til festivallederen.


BEMÆRK:

Filmpakkerne er KUN til undervisningsbrug og må derfor ikke anvendes i andre sammenhænge. Hvis du anmoder om adgang, modtager du loginoplysninger til at se filmene online. Det er ikke tilladt at dele loginoplysningerne eller filmene med andre end dine elever. Det er ligeledes ikke tilladt for dine elever at videregive oplysninger/film til andre.

HVORFOR SKAL VI ARBEJDE MED KORTFILM?


Digitaliseringen af filmproduktionen har gjort det super nemt og billigt at skabe film, samtidig med at nye distributionskanaler er opstået. Derfor kan alle nu til dags lave film og sende dem verden rundt, men det kræver en større indsats at skabe en god historie og formidle den til et publikum.


De unge talenter har mange gode idéer, og deres syn på verden og umiddelbarhed giver ofte nogle fantastiske historier, som vi rigtig gerne vil bringe ud i verden.


Filmmediet giver dine elever mulighed for at arbejde kreativt og koble teori med praksis. Det kræver en fælles indsats at lave en god film, og eleverne kan gruppevis afprøve roller som fotograf, klipper, producer, instruktør, skuespiller, caster, manuskriptforfatter m.fl.

Desuden får eleverne en vigtig indsigt i, hvad det vil sige at arbejde med ophavsrettigheder. F.eks. hvilken musik man må anvende, og hvad man ikke må anvende i sin film – noget der er vigtigt i dagens digitale verden, hvor alt deles overalt på nettet.

HVORDAN SKAL VI BRUGE FILMPAKKERNE?


Vi stiller kortfilmspakkerne til rådighed, så eleverne kan arbejde tematisk med kortfilm fra tidligere Filmkraft-deltagere med fokus på f.eks. historiefortælling, filmiske virkemidler, komposition, lydarbejde, effekter m.m.


For at få mest gavn af filmene foreslår vi, at I benytter jer af film fra begge niveauer (hovedfilm og skolefilm). Hvad er godt? Hvad er skidt? Hvor kan I se forskellen i de forskellige niveauer? Er historien god? Er historien veludført? Hvordan arbejder filmskaberne med lyd, lyd, billede, klip osv.


En repræsentant fra Filmkraft kan bokkes til at besøge skolen og fortælle om Filmkraft Skolefilm, herunder reglerne, tilmeldingsprocessen og festivalens historie. Eleverne har selvfølgelig også mulighed for at stille spørgsmål.


Ønsker du/dine elever at booke og/eller stille spørgsmål til personerne bag kortfilmene i pakkerne, kan du kontakte festivallederen, som vil sætte dig i kontakt med filmskaberne.

TILMELD JERES EGEN FILM TIL FILMKRAFT


Filmkraft Skolefilm er en fantastisk mulighed for dine elever der arbejder med film! Her fuldendes arbejdet med kortfilmen, med muligheden for at se deres filmproduktion på det store lærred i en rigtig biograf!

Hvor fedt er det ikke lige?!


Filmkraft giver plads på lærredet til talenterne, og vi hylder dem med en vaskeægte prisuddeling og efterfølgende afterparty.

HVAD SKAL JEG VÆRE OPMÆRKSOM PÅ?


For at jeres kortfilm kan deltage i Filmkraft Skolefilm, er der nogle kriterier, der skal opfyldes. De kan alle læses her på hjemmesiden.


Du og dine elever har mulighed for at indsende alle de kortfilm, I har lyst til. Hvis I har mange kortfilm anbefales det dog, at I udvælger de 3 bedste og indsender disse.


Blandt alle de indsendte skolefilm udvælges op til 10 nominerede, der vises til Filmkraft Kortfilmfestival i Biffen i Nordkraft, Aalborg.